alle verhalen

Leaderboard Winnaar Interview (Audrey C.) - Oktober 2022

Audrey C. uit Nederland is de winnares van de Circular wellness leaderboard van oktober 2022. We interviewden haar zodat je kunt profiteren van haar ervaring, haar routine en haar advies. Zonder verdere poespas, hier is het interview!

Kun je jezelf voorstellen (werk, hobby's)?

Ik ben dankbaar dat ik in een fascinerend vakgebied als kennismanagement mag werken. Elk team en elke omgeving waarmee ik heb gewerkt heeft unieke zakelijke uitdagingen op te lossen, en daar geniet ik echt van. Qua hobby's ben ik altijd op zoek naar fusies/mengsels die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar toch een heel uniek resultaat opleveren. Ik heb geweldige makers ontdekt die dat doen in de werelden van muziek, dans, gezondheid/tech innovaties maar ook ... food ! Ik geniet ook van fotografie en heb onlangs een poging gewaagd om 3D-juwelen te ontwerpen - ik heb een paar aangepaste ontwerpen gemaakt als geschenk voor vrienden en ze laten drukken op edele metalen. Dit is leuk!

Hoe zou u uw relatie tot persoonlijke gezondheid beschrijven?

Laten we zeggen dat ik nogal intensief werk, wat betekent dat ik consequent inconsequent ben in andere dingen, waaronder activiteit. Eén ding heb ik echter geleerd om geen compromissen te sluiten: slaap. Ik kan het boek "Waarom we slapen" van Matthew Walker ten zeerste aanbevelen - een fascinerend boek over hoe slaap verschillende aspecten van ons leven beïnvloedt.

Kunt u uw dagelijkse routine beschrijven?

Ik sta rond 7 uur op en douche me dan, kleed me aan, drink een koffie en maak mijn geest even vrij voordat ik om ongeveer 8.30 uur met mijn werk begin. Ik probeer zoveel mogelijk tijdens de lunch minstens een pauze van 30 minuten te nemen om de verbinding te verbreken en mijn gedachten te laten afdwalen - ik heb gemerkt dat ik op die manier veel meer ideeën voor verbetering krijg dan wanneer ik de hele dag non-stop doorwerk of aan mijn bureau zit te eten. Na het werk breng ik meestal wat tijd door met koken en daarna wat lezen en ga ik rond 22.30 / 23.00 uur slapen. In het weekend volg ik dezelfde ochtendroutine en probeer ik buiten te wandelen.

Wat denk je dat je anders doet dan anderen waardoor je een voorsprong hebt in het klassement?

Eerst dacht ik dat ik het niet zou halen, aangezien dit mijn allereerste weken waren waarin ik de ring gebruikte. Ik merkte meteen dat mijn scores voor diepe slaap vrij laag waren en onder het gemiddelde lagen - wat niet zo verwonderlijk was, want ik heb altijd licht geslapen en word gemakkelijk wakker. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar degene die voor mij het beste werkte was consistentie in het slaapschema. Ik heb een paar dagen magnesiumsupplementen geprobeerd die leken te helpen, maar daarna was ik weer terug bij lage scores, een koudere kamertemperatuur, maar veranderingen hielden geen stand. Ik ontdekte echter dat ik veel betere scores had wanneer ik zowel het avondeten gebruikte als consequent vroeger dan later ging slapen - zelfs wanneer ik evenveel sliep! Daar probeer ik me dus aan te houden.

Slaap of activiteit? Waarom?

Slaap:) Ik zie mensen om me heen die een betere tolerantie lijken te hebben voor kortere slaapnachten, ik echter niet. En dat is wat ik leuk vind aan Circular - er is geen maat voor iedereen, maar de inzichten worden voortdurend bijgewerkt op basis van je eigen referentiewaarden en Chronotype. Ik zorg er dus voor dat ik goed slaap om de dag energiek te beginnen - en ik begrijp dat anderen dat misschien niet nodig hebben of dat iets anders voor hen beter werkt om hetzelfde resultaat te bereiken.

Wat is uw favoriete cirkel in de app?

Zonder aarzelen, de geleide ademhalingsfunctie die onlangs werd uitgebracht. Het was een leuke, onverwachte verrassing en ik waardeerde het dat ik de geleide sessie kon uitvoeren en vervolgens kon visualiseren hoe die invloed had op welzijnsscores zoals HRV.

Nog extra tips die u hebben geholpen betere scores te behalen?

Aanpassingsvermogen! Zoals ik al zei, consistentie in schema's is voor mij de sleutel geweest, maar er is niet "één ding" dat voor mij werkte. Ik heb geprobeerd mijn routines aan te passen op basis van de inzichten die ik heb. Stel bijvoorbeeld dat mijn hartslag in rust hoger is dan normaal, dan zou ik me concentreren op de geleide ademhaling en bijvoorbeeld koffie en zwaar voedsel 's avonds vermijden.

Heb je gemerkt dat je slechte gewoontes je statistieken beïnvloeden?

Zware maaltijden. Ik merkte dat mijn hartslag in rust dan hoger is dan normaal, en als dat het geval is krijg ik ook minder diepe slaap.

Neemt u supplementen? Zo ja, welke supplementen neemt u?

Ik heb magnesium geprobeerd - maar zoals gezegd leek dat voor mij na verloop van tijd geen verschil te maken. In plaats daarvan experimenteer ik met voedsel en heroverweeg ik hoe ik overdag eet - ik probeer voller te lunchen en lichter te dineren, terwijl ik gewend ben geraakt aan het omgekeerde.

Welke praktijk heeft u nog niet ingevoerd en u overweegt die in uw routine in te voeren?

In 2017 had ik voor het eerst een smart device om mijn slaap te monitoren. Ik herinner me dat toen, toen ik harp begon te leren spelen, mijn droom REM percentage precies op de dagen dat ik oefende door het dak ging (30-40%). Ik wil daar graag weer mee experimenteren, en nieuwe dingen leren om te zien of dit invloed heeft op de hoeveelheid/aandeel RME-slaap die ik krijg !

Wat is het beste advies voor een beginner?

Leren wat voor jou het beste werkt - door één ding tegelijk te proberen en te zien hoe dat je scores beïnvloedt, maar ook noteren of er bijzonderheden waren gedurende de dag. Ik vind de tagfunctie op de kalender erg prettig - het helpt om terug te kijken en te zien wat er mogelijk samenhangt met de resultaten die we krijgen.

Welke nieuwe functie zou u graag zien in Circular?

Er zijn een aantal concurrenten die onlangs de markt hebben betreden, en van wat ik heb gezien bieden de meeste vergelijkbare functies omdat ze vergelijkbare hardware hebben. Twee functies die Circular echt uniek maken zijn de slimme knop en vibratie. Ik zou dus graag functionaliteiten zien die deze gebruiken om mensen over de hele wereld te helpen die lijden aan chronische en dysautonomische aandoeningen. Er zijn er twee die me onmiddellijk te binnen schieten. De eerste is slaapapneu - Circular zou een trilalarm kunnen geven bij een lage SPO2 / ademhalingsfrequentie. De tweede is POTS (Postural Orthostatic Tachycardia Syndrome), waarbij het nuttig zou zijn om ook een waarschuwing te sturen wanneer de hartslag van de gebruiker drastisch stijgt met 30-40 bpm per minuut, onafhankelijk van enige fysieke activiteit, zodat ze kunnen anticiperen op andere symptomen zoals duizeligheid en flauwvallen. Veel mensen die aan POTS lijden hebben ondersteuning nodig, en dit is een bijzonder belangrijk onderzoeksgebied omdat COVID de prevalentie van deze aandoening bij voorheen gezonde mensen aanzienlijk heeft verhoogd.

Audrey C.

De winnaar van het Circular wellness leaderboard van november 2022.

Misschien vind je het ook leuk